Robinietræ

Den miljørigtige og holdbare løsning

Flot og miljørigtigt

Robinie er en lys træsort, der på linje med de traditionelle nordiske træsorter som ask, fyr og bøg har en meget smuk årestruktur, og træet anvendes derfor til havemøbler, plantetønder, husfacader, tage og terrasser, hvor den smukke overflade kommer til sin ret. Træet er i princippet vedligeholdelsesfrit, og uden behandling får det med tiden en smuk sølvgrå overflade. Vælger man at vedligeholde træet med olie, kan det holde den smukke oprindelige glød.

Robinie adskiller sig fra mange af de tropiske træsorter ved at være fra skovbrug under kontrollerede forhold – primært indenfor EU. Robinie er dermed et godt eksempel på forsvarligt og bæredygtig FSC-certificeret skovbrug i Europa.

Den holdbare løsning

Træet kan ses som et alternativ til de tropiske træsorter, der ofte kommer fra ukontrollabel skovdrift. Robinies holdbarhed – både ved jordkontakt og ved anden brug – kan udkonkurrere både tropiske træsorter og trykimprægneret træ – og gør det uden kemikalier.

Hvad angår holdbarhed, er robinie den eneste tempererede træsort, der ligger i eliteklassen med de tropiske træsorter. I jordkontakt er robinie ganske enkelt nummer et i verden, træet klarer sig nemt i 40 år og nogle gange længere. En af hemmelighederne ved robinies gode egenskaber er en meget høj kerneandel og en tæt struktur, der giver meget lidt adgang for vand og fugt, og som sikrer, at træets fugtighed er meget stabil året rundt. Desuden har træet et naturligt indhold af en række konserverende stoffer, blandt andet garvesyre.

*WRC står i skemaet for Western Red Cedar – cedertræ på dansk.